Omgeving

 

Cadzand

strandnabijmolhoekverhuurCadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland, geliefd om haar prachtige, kilometers lange zandstranden. Deze stranden winnen bijna elk jaar in de strijd om de schoonste stranden van Nederland. Op het strand kunt u fossiele haaientanden en schelpen zoeken en in de zomer zonnen en een frisse duik nemen.
Cadzand heeft de meeste zonuren van Nederland. U vindt er talloze wandel- en fietsroutes door de prachtige omgeving, omringd door natuur.

In één van de strandpaviljoens of restaurants kunt u genieten van alles wat de zee en de natuur in de omgeving u te bieden hebben. Cadzand heeft een drie bakkers, een slager een traiteur, een viswinkel, een kleine supermarkt en een drogist (op 10 minuten lopen of vijf minuten fietsen vanaf het de woningen).

Tussen Cadzand en het mondaine Knokke-Heist, aan de Belgische kant van de grens, ligt het unieke natuurgebied het Zwin. Bij eb kunt u de doorwaadbare Zwingeul oversteken voor een wandeling tot in Knokke. Aan de andere kant van Cadzand ligt natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Ook elders in Zeeuws Vlaanderen vindt u tal van kleinere en groter natuurgebieden.

Voor meer informatie over Cadzand Bad, zie www.cadzand.org

zwinuniekenatuur

Natuur

Tussen Cadzand en het zeer exlusieve Knokke-Heist ligt het prachtige, grensoverschrijdende natuurgebied het Zwin. Aan deze zijde van Cadzand ligt ook de Kivitten polder, waar Schotse hooglanders grazen. Aan de andere zijde van Cadzand ligt natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder.

Ook elders in Zeeuws Vlaanderen vindt u tal van kleinere en groter natuurgebieden. De mooie polderwegen in het achterland zijn uiterst geschikt voor mooie fietstochten.


KiteSurfer1-kopie-2

Actief

Wandelen, fietsen, zonnen, zwemmen, kitesurfen, windsurfen, catamaran varen, zeevissen. U kunt het zelf doen of les nemen bij strandpaviljoen de Zeemeeuw of Mojo.

Recentelijk is in Cadzand een 9 holes approach golfbaan aangelegd. Nabij Cadzand zijn drie verschillende 18-holes golfbanen met prachtige clubhuizen. Cadzand heeft een sporthal met binnen en buiten tennisbanen en een aantal squashbanen. Ook is er een bowlingbaan en een minigolf.


Kluiver-food-m-kopie kopie

Culinair

Zeeuws Vlaanderen is culinair een bijzonder gebied. Er zijn er talloze bijzondere restaurants, bistrots en strandpaviljoens. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de goede invloed van het nabij gelegen België, waar het Bourgondisch leven populair is.
Steden

Knokkesteden

Naast Cadzand aan de Belgische kant van de grens ligt het mondaine Knokke-Heist. In tien minuten rijdt u van Cadzand naar Knokke. In Knokke zijn talloze exclusieve winkels en boetiekjes die alle dure merken verkopen. Knokke heeft 250 restaurants en restaurants. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Voor meer informatie over Knokke, zie www.knokke-heist.info

Brugge

Dertig kilometer van Cadzand ligt een wereldberoemd Unesco Werelderfgoed. De historische binnenstad van Brugge. Brugge is een uniek bewaard gebleven middeleeuwse stad met straten en pleinen vol prachtige monumenten. Er is een ruim cultureel aanbod. U kunt er ook winkelen en heerlijk eten en drinken.

Zie www.brugge.be

Sluis

Sluis is een gezellig, druk vestingstadje op 10 minuten van Cadzand. Sluis heeft een geweldige keuze aan winkels en horeca en is 7 dagen in de week open.
Sluis is geliefd om de gezellige kaai en het historische Belfort. Ook een wandeling over de historische wallen is de moeite waard.

Voor meer informatie over Sluis, zie www.sluisonline.net

Print Friendly, PDF & Email